MČR v běhu na 100km v Plzni

24.3.2018 07:30

Pořadatel: SC MARATHON PLZEŇ, z.s.
Místo:
Podmínky: Na startu 1o Celsia, během dne slunečno až 7o Celsia, večer k nule.
145 závodníků,

Další soubory k závodu:

Předstartovní listina

běh na 100 km: (1000m + 66x1500m), start 7:30

Fotky: Bubabubo, Míra Benda, Uvi 1, Uvi 2, Uvi 3
Report Zbyňka Vondráka, článek z plzeňského deníku

Online komentář závodu:

18:22:21Miroslav Vostrý dokončil svůj 419 maraton v čase 4:48:52! Dnes se s vámi tímto symbolickým výkonem loučíme a přejeme krásný zbytek dne. Děkujeme za pozornost, Váš 4timing team.
17:14:16V galerii průběh 100km závodu po 9h 35 min.
16:31:32V galerii průběžné pořadí po necelých 9h závodu.
16:26:25Zařadí se ovšem na 3. místo, protože Jan Ďuk i Radek Brunner byli na metě maratonu rychleji.
16:25:38Michael Vaněček je první maratonec v cíli s časem 2:52:18
15:43:33První maratonec Michael Vaněček právě protnul metu 33km.
15:38:35Tereza Zuzánková je druhá žena v cíli! Čas 8:03:49.
15:34:09Rudolf Krajča to zvládl! Čas 7:59:23!
15:30:49Druhá žena vběhla do posledního kola. Její čas bude těsně nad 8 hodin.
15:27:38Rudolf Krajča vbíhá do posledního kola! Jde o prvního muže nad 50 let. Bude finišovat těsně pod 8 hodin!
15:25:25Opravuji čas Daniela Orálka. Jeho čas je 7:45:00. Omlouvám se.
15:22:42Na 2. místě mezi ženami běží Tereza Zuzánková. Na 3. potom Kateřina Kašpárková. Mezi nimi je velká mezera a zdá se, že Zuzánková si běží pro titul vicemistrině. Zbývají jí pouhá 2 kola do cíle!
15:19:534. muž v cíli je legendární Daniel Orálek s časem 4:75:00. I přes dnešní problémy v závodě doufal v lepší umístění.
15:18:57Ale nyní už tomu tak není. Na 3. místě je Marek Jirásek s časem 7:43:57!
15:17:24O třetím místě mezi muži v závodě na 100km stále není rozhodnuto.
15:14:093. celkově a 2. muž Radek Brunner je také v cíli. Čas 7:35:28. Ztráta na 1. muže 5:57.
15:08:06Ve fotogalerii můžete také najít aktualizované výsledky na 1/2 maraton.
15:05:49Radek Brunner, který rozběhl závod velmi rychle je stále na trati.
15:04:37Mistrem republiky v kategorii mužů je pro rok 2018 Štěpán Boháček s časem 7:29:31!
15:03:29Také se zařadila na 10. místo historických tabulek na 100 km žen! Ještě jednou dodávám, že je to Radky první závod na 100 km!
15:00:03Radka se zároveň stává mistryní České republiky na 100 km pro rok 2018.
14:58:19Nový český rekord na 100km žen má hodnotu 7:22:16! Jeho držitelkou je Radka Churáňová z TJ Lokomotiva Trutnov.
14:54:45V cíli jsou první tři půlmaratonci.
14:52:07Dole ve fotogalerii můžete najít průběžné výsledky, které stále aktualizujeme.
14:51:07Radka Churáňová vběhla do posledního 1,5km kola a už je jisté, že to bude nový český rekord! Její mezičas je 7:15:50.
14:47:54Radce zbývají 2km do cíle! Je velmi pravděpodobné, že dnes vyhraje, ale dnes je závod velmi nevyzpytatelný.
14:47:53Radce zbývají 2km do cíle! Je velmi pravděpodobné, že dnes vyhraje, ale dnes je závod velmi nevyzpytatelný.
14:45:09Štěpán Boháček opět první! Stáhl minutovou ztrátu na Radka Brunnera. Borcům zbývá 4,5km do cíle! Boháček má náskok 4 sekundy. Takto těsný závod nikdo z přítomných nečekal.
14:36:49Radek Brunner ve vedení evidence minutovým náskokem na Boháčka, do cíle mužům zbývá 6km. O kolo rychlejší Radka Churáňová drží tempo z posledních několika kol okolo 4:40 na km.
14:30:06Posledních 6km zbývá Radce Churáňové! Její dosavadní čas je 6:54:48 a je tak velmi pravděpodobné, že se zapíše do historie.
14:23:37Radek Brunner právě ukazuje svoje zkušenosti. Utekl svému pronásledovateli Boháčkovi i Churáňové! Stále však není nic rozhodnuto. Mužům zbývá do cíle 9km a Radce Churáňové 7,5km.
14:15:44Štěpán Boháček právě dostihl Radka Brunnera! Všichni tři běží spolu. Radka Churáňová má před oběma borci kolo náskok!
14:14:09Ve vedení půlmaratonu je Filip Šinágl. 10,6km zvládl za 39:27.
14:12:56Před 40 minutami také odstartoval závod na maraton a půlmaraton. Ve vedení maratonu je Michael Vaněček. 10,7km zvládl za 41 minut.
14:11:02Štěpán Boháček má ztrátu na Radka Brunnera už jen minutu! Běží s Radkou Churáňovou avšak ta má na něj kolo náskok.
14:10:05V galerii průběžně výsledky po 6:30 hodinách závodu.
14:08:12Radce chybí do cíle pouhá desetina závodu!
14:07:01Mezi ženami běží na 2. místě Tereza Zuzánková a o 3. místo bojuje česká rekordmanka Michaela Dimitriadu s Kateřinou Kašpárkovou. Zatím si lépe vede Kateřina Kašpárková, která má náskok pouhé 3 sekundy!
14:03:11Radka si pořád drží tempo 7 minut na kolo (4:40). Na druhé místo se posunul Štěpán Boháček a na Radka Brunnera ztrácí pouhé 2 minuty. 3. muž je stále Daniel Orálek.
13:48:48Radka Churáňová sice trochu zpomalila a poslední kolo zaběhla za 7:02 v tempu 4:41 na km, ale i tak stále běží na fantastický čas a přibližuje se překonání rekordu.
13:44:31Radka Churáňová útočí na 10. čas historických tabulek na 100km!
13:40:33V galerii můžete najít průběžné pořadí nejlepších mužů a žen.
13:28:281. muž Brunner zrychlil své tempo lehce pod 7 min. na kolo a odskočil tak trochu trápícímu se Orálkovi, který snad už překonal křeče. Náskok Brunnera je 5 min.
13:26:55Churáňová nepolevuje v tempu 6:48 na kolo, resp. 4:32 na km a má za sebou už 80,5km.
13:22:48Za 7 minut start půlmaratonu a maratonu
13:14:45V galerii průběžné výsledky v čase 5h 40 min.
13:10:182. muž Orálek stále bojuje s křečí, ztrácí na Brunnera už 4 min. a pořád se propadá.
13:06:55Po 5 a půl hodinách Churáňová dobíhá Brunnera a dostává se do čela celého závodu. Roboticky drží čas na kolo 6:48, tedy 4:32 na km a je tak čím dál blíž k národnímu rekordu.
13:01:06Daniel Orálek chytá křeče.
12:55:22Churáňová už ztrácí na Brunnera jen 2 minuty a běží neustále stejné tempo na kolo 6:48, tedy 4:36 na km. Orálek ztrácí na vítěze 3:28.
12:42:50Churáňová se utrhla Orálkovi a běží tak nejen na překonání rekordu v čase 7:56:55, ale také na absolutní prvenství, neboť ztrácí pouze 4 min. na vedoucího Brunnera.
12:36:23V galerii průběžné výsledky po 5h. V čele zatím setrvává Radek Brunner, který práce zdolal hranici 70km a háji 5 minutový náskok před Orálkem a Churáňovou.
12:32:56Radka Churáňová a Daniel Orálek právě běží spolu. Uvidíme jak jim spolupráce pomůže.
12:26:39Churáňová stále s náskokem na český rekord, poslední kolo zaběhl a v čase 6:44, tempo na kilometr 4:30
12:17:40Radek Brunner požádal o pivo..
12:11:37Daniel Orálek na 2. místě cítí šanci a průběžně ještě zrychluje své tempo, poslední kolo absolvoval v čase 6:32, tedy 4:22 na km.
12:07:12V galerii se můžete podívat na průběžné výsledky na 55km.
12:01:16Radek Brunner načerpává síly chůzí a běhá kola (1,5km) o minutu pomaleji než Radka Churáňová v čase 7:30. Dá se očekávat, že další kolo bude ještě pomalejší.
11:59:36Miroslav Osadil je dnes nejstarším účastníkem závodu na 100km. Právě protnul metu 37km v čase 4:21:26
11:56:54Radek Brunner právě běhá každé kolo o minutu pomaleji než Daniel Orálek. Uvidíme jestli se Radek z této krize zpamatuje.
11:48:26Radek Brunner stále drží čelo závodu s přibližně 14 minutovým náskokem. Za ním běží druhý Daniel Orálek. První žena Radka Churáňová ztrácí pouze 5 sekund na Orálka! Nutno dodat, že je to její první 100 v životě.
11:38:46V případě připomínek či dotazů nás kontaktujte na emailu jh@4timing.cz
11:37:39V galerii průběžné výsledky závodu po 4h. Ve vedení zpomalující Radek Brunner, 1. žena Radka Churáňová stále drží identické tempo s přehledem pod 8h.
11:32:27Radka Churáňová má za sebou 55km v čase 3:57:45.
11:31:30Další zpomalení Radka Brunnera. Poslední kolo zaběhl za 7:16 (4:50 min/km)
11:28:40Další favorit odstupuje. Zbyněk Vondrák vzdal na 50,5km
11:26:48A je to definitivní. Jan Ďuk odstupuje. Rozběhl závod moc rychle. Na další jeho výkony se můžeme těšit na slavném Marathonu des Sables.
11:22:40Jan Ďuk právě zvažuje svoji další účast v zavodě. (jak můžete vidět ve fotogalerii)
11:16:07Radek Brunner zpomaluje, poslední kolo absolvoval v čase 6:55, tedy v tempu 4:37 na km.
11:10:18První závodníci už vzdávají, včetně jednoho z favoritů Urbana. Obětoval se pro výkon a na 40. km mu prasklo tříslo.
10:46:33Brunner zaběhl maraton za 2:46:41, listina všech závodníků v galerii.
10:37:38Radek Brunner opět stlačil tempo pod 4min/km na 46.km
10:28:30Maraton Radek 2:46:45, Ďuk v krizi 2:49:33
10:13:15Ďuk ztrácí na Brunnera na 38,5km už minutu. Čas Brunnera 2:31:54. Průběžné výsledky ostatních závodníků jsou ve fotogalerii.
10:02:53Brunner se odtrhl Ďukovi, čas za poslední kolo 5:57, tempo na km tedy stále lehce pod 4 min.
09:45:43V ženách stále 1. Radka Churáňová, 25km za 1:47:28, 2. Tereza Zuzánková čas 1:55:22.
09:31:15v mužích zatím třetí místo Ondřej Velička a časem 7:46:33. Výsledky nejlepších můžu na 25km ve fotogalerii.
09:29:30Churáňová 25km 1:47:28
09:16:26Ďuk a Brunner proběhli 25.km, jejich čas je 1:39:04.
09:03:33V závodě na 100km máme dnes 77 závodníků a z toho 13 žen.
09:01:29V Plzni je dnes ideální počasí na ultramaraton. Zatím 3°C, bezvětří a jasno. Uvidíme jak se závodníci poperou se zbytkem trati.
08:56:39Ďuk a Brunner kolo za 5:47, drží tedy stále tempo na km pod 4 min. (3:52).
08:43:23Churáňová 16km za 1:08:45, tempo 6:27
08:42:243. Zbyněk Vondrák drží tempo okolo 6:35.
08:39:18tempo Ďuka a Brunnera 6:02
08:28:42Ženy 10km: 1. Churáňová 42:58, 2. Dimitriadu 45:31, 3. Zuzánková 45:32
08:14:46Čas na 10km 40:08, ve vedení stále Ďuk a Brunner.
08:14:07
07:58:21Churáňová stále tempo 6:27
07:57:08Vedoucí dvojice své tempo zrychlila na 5:52.
07:56:30
07:52:18Ve vedení zatím Ďuk a Brunner, 3. Vondrák, 4. obhájce titulu Velička. Churáňová tempo 6:27 na kolo.
07:38:39Je odstartováno, Radek Brunner první km za 4:16, Ďuk v čele
06:44:08Favoriti na místě, fronta
06:40:00Honza Ďuk na místě a s velkými ambicemi
15:18:57Trať se právě zametá a značí
12:06:53Pokusíme se informovat diváky o aktuálním stavu MČR na 100km, startujeme tuto sobotu v 7:30.

Závody:



Fotky:

MČR v běhu na 100km (1km + 66x1,5km)

Pořadí Start. číslo Jméno přijmení RNKat.Klub Finish ZtrátaPočet okruhů
1. 95 Radka CHURAŇOVÁ 1977Ž40TJ Lokomotiva Trutnov07:22:16.00+00:00:00.0066
2. 38 Štěpán BOHÁČEK 1973M40RunSport Team07:29:31.00+00:07:15.0066
3. 1 Radek BRUNNER 1974M40SK Babice07:35:28.00+00:13:12.0066
4. 65 Marek JIRÁSEK 1973M40TJ Sokol Kbely07:43:57.00+00:21:41.0066
5. 12 Daniel ORÁLEK 1970M40AC Moravská Slavia Brno07:45:00.00+00:22:44.0066
6. 20 Milan ŠUMNÝ 1976M40Šumi Team07:45:35.00+00:23:19.0066
7. 60 Marcel ŠULEJ 1980M20ToniCzech Runners Club07:59:18.00+00:37:02.0066
8. 23 Rudolf KRAJČA 1965M50Rarecati.com07:59:23.00+00:37:07.0066
9. 11 Ondřej VELIČKA 1983M20MK Seitl Ostrava, z.s.08:03:37.00+00:41:21.0066
10. 27 Jiří PEŠEK 1986M20Běžecký klub České spořitelny08:03:39.00+00:41:23.0066
11. 93 Tereza ZUZÁNKOVÁ 1986Ž20AC Turnov08:03:49.00+00:41:33.0066
12. 35 Jiří HORČIČKA 1981M20Ostřetín08:11:11.00+00:48:55.0066
13. 66 Peter DVORSKÝ 1977M40Slovensko08:20:27.00+00:58:11.0066
14. 28 Martin KOPECKÝ 1979M20Liberec08:21:28.00+00:59:12.0066
15. 16 Petr HEREJT 1976M40UWG Plzeň08:25:46.00+01:03:30.0066
16. 6 Petr VÁLEK 1974M40MK Kladno/ iThink Beer08:29:15.00+01:06:59.0066
17. 92 Kateřina KAŠPAROVÁ 1986Ž20MK Kladno08:32:00.00+01:09:44.0066
18. 99 Michaela DIMITRIADU 1973Ž40Sportovní chůze Praha08:34:01.00+01:11:45.0066
19. 55 Pavel JUŘICA 1979M20MK Seitl Ostrava, z.s.08:41:28.00+01:19:12.0066
20. 15 Petr KUBIŠTA 1970M40SC MARATHON PLZEŇ, z.s.08:41:56.00+01:19:40.0066
21. 9 Jaroslav BOHDAL 1976M40MK Seitl Ostrava, z.s.08:51:54.00+01:29:38.0066
22. 14 Ivan ŠARLINGER 1974M40SC MARATHON PLZEŇ, z.s.08:54:28.00+01:32:12.0066
23. 3 Roman TOMÁŠEK 1975M40TJ Spartak Vlašim08:57:31.00+01:35:15.0066
24. 18 Jan BRENK 1972M40Tmaň09:13:32.00+01:51:16.0066
25. 10 Tereza GECOVÁ 1983Ž20MK Seitl Ostrava, z.s.09:21:15.00+01:58:59.0066
26. 53 Peter LEŠTÁK 1967M50JAMES Bratislava09:22:01.00+01:59:45.0066
27. 44 Dušan KOPEČNÝ 1973M40Liga 100 Olomouc09:28:35.00+02:06:19.0066
28. 24 Přemysl BĚLAŠKA 1974M40ComAp runtime error09:34:06.00+02:11:50.0066
29. 19 Miloš BOSNOVIČ 1987M20Běžecká škola Miloše Škorpila09:48:10.00+02:25:54.0066
30. 59 Pavel HONS 1970M40Kladno09:56:08.00+02:33:52.0066
31. 58 Martin BILÍK 1968M50Orel Brno - Řečkovice09:56:22.00+02:34:06.0066
32. 30 Stanislav SOTOLÁŘ 1970M40OB Veselice10:05:53.00+02:43:37.0066
33. 31 Pavel KRIKL 1979M20Jaroměřice10:09:15.00+02:46:59.0066
34. 25 Pavel URBACZKA 1969M40NVPP team10:10:53.00+02:48:37.0066
35. 22 Lukáš SVOBODA 1977M40Praha 310:26:03.00+03:03:47.0066
36. 42 Stanislav BÁLKA 1970M40SVVAT team10:32:09.00+03:09:53.0066
37. 48 Ondřej PROKOP 1962M50ČAU / Brno10:43:42.00+03:21:26.0066
38. 33 Marek ROD 1987M20Chodos athletics10:47:49.00+03:25:33.0066
39. 21 Dušan KOUTNÍK 1972M40Sokol Vlastibořice10:54:47.00+03:32:31.0066
40. 89 Jitka ČERNÁ 1973Ž40Poděbrady10:55:49.00+03:33:33.0066
41. 70 Jan ROSENTHAL 1983M20NEVERSTOP10:59:10.00+03:36:54.0066
42. 50 Vojtěch ŠULC 1996M20Třebusice11:05:09.00+03:42:53.0066
43. 43 Martin HICL 1973M40Velké Pavlovice11:07:11.00+03:44:55.0066
44. 68 František ČAPKA 1968M50Minerva Boskovice11:07:51.00+03:45:35.0066
45. 88 Marie BRENKOVÁ 1977Ž4011:20:36.00+03:58:20.0066
46. 56 Daniel BRÁZDIL 1975M40Ultra Warrior11:44:34.00+04:22:18.0066
47. 36 Martin TOMAN 1971M40SK Babice12:02:38.00+04:40:22.0066
48. 77 Tomáš BEDNÁŘ 1997M20Hlinsko12:15:11.00+04:52:55.0066
49. 41 Zdeněk BENEŠ 1980M20Beny company12:33:45.00+05:11:29.0066
50. 71 Tomáš ULMA 1964M50Praha13:10:39.00+05:48:23.0066
51. 34 Miroslav POSPÍŠEK 1961M50Praha14:40:58.00+07:18:42.0066

Další soubory k závodu:

Předstartovní listina

běh na 100 km: (1000m + 66x1500m), start 7:30

Fotky: Bubabubo, Míra Benda, Uvi 1, Uvi 2, Uvi 3
Report Zbyňka Vondráka, článek z plzeňského deníku